Descoperim

Suntem in permanenta in cautare de idei inovative care pot fi dezvoltate în mai multe moduri și pentru mai multe segmente de public diferite, implicandu-ne totodata in obținerea de sprijin material și financiar oricărui proiect de cercetare/inovare în tehnologie.

Sustinem

Încurajăm dezvoltarea unui mediu propice cercetării prin încurajarea tinerilor să devină inventatori, prin creșterea accesului la cercetare și prin educație antreprenorială și sprijinirea lansării, incubării timpurii și îndrumării întreprinderilor bazate pe invenție.

Promovam

Participăm activ la promovarea cercetării și inventicii, realizate cu scopul îmbunătății calității vieții din România. Cercetarea și invenția sunt cheile principale pentru abordarea celor mai importante provocări pentru dezvoltarea unui stat.

INVENTIKUS

Invenția este motorul dezvoltării

Inovația este principalul motor al dezvoltării tehnologice a unui stat și de aceea la INVENTIKUS ne propunem să descoperim, să finanțăm și să promovăm ideile noi tehnologice ale inventatorilor români, pentru a determina păstrarea cercetătorilor și a proiectelor lor în România. IINVENTIKUS militează pentru coordonarea unitară a proceselor de inovare la nivel naţional, aspect ce presupune strategii, politici şi acţiuni specifice, pentru:

  • dezvoltarea infrastructurii de cercetare-dezvoltare şi inovare;
  • optimizarea relaţiilor dintre componentele sistemului naţional de inovare;
  • asigurarea finanţării şi a resursei umane;
  • coordonarea programelor şi proiectelor de cercetare-dezvoltare şi inovare;
  • evaluarea performanţelor din inovare.

INVENTIKUS

Sprijin oferit inventatorilor români

Pentru păstrarea în România a rezultatelor muncii de cercetare și inovare a inventatorilor români, noi la INVENTIKUS oferim sprijin material și financiar oricărui proiect de cercetare/inovare în tehnologie. Proiectele vor fi evaluate de către colaboratorii noștri și în funcție de necesitățile fiecăruia, vom oferi tot sprijinul necesar: